onsdag 14 april 2021

MAKT DEMONSTRATION 14-2

 Nu har kvartsfinalerna kommit igång och man kan se vissa tendenser trots att det återstår matcher och inget lag är klart för semifinal.

RÖGLE- VF

Här pratar vi överkörning, Rögle ser grymt starka ut och det är förvånansvärt hur de förnedrar VF. Rögle behärskar både offensiv och defensiv på ett imponerande sätt. Den här matchen kan bara sluta på ett sätt. VF kanske sprattlar till i någon match, men Rögle till semifinal. VF har en del unga lovande spelare, men problemet är de etablerade som är mediokra och ser ut som vanliga hockeyarbetare.

VÄXJÖ-FBK

Växjö har inte imponerat det kloka laget med en imponerande organisation har man inte sett mycket av, ändå leder de med 3-0 det säger en hel del om FBK. FBK består av en samling lösa partiklar som fladdrar omkring, stundtals lysande prestationer för att i nästa byte vara korp nivå. Var finns stabiliteten? kanske dags att städa trappan uppifrån. Växjö till semifinal

LEKSAND- ÖREBRO

Ett Leksand som har fått mycket beröm, med all rätt, var favoriter mot Örebro och hela Dalarna såg redan fram mot semifinal. Det inte Leksand hade räknat med var att Örebro stängde igen mittzon och gjorde bra värderingar i spelet med puck. Jönsson har spelat många slutspel och vet vad som krävs för att vinna den här typen av matcher. Var har Leksands första kedja hållit hus? Om inte de kliver fram är den här kvartsfinalen snart slut.

SAIK-LULEÅ

Det här är den mest ovissa kvarten, trots att SAIK ser bättre ut i spelet har LULEÅ en förmåga att hänga kvar i matcherna mycket tack vare ett fantastiskt målvaktsspel och kämpaglöd. Blir inte spelarna i SAIK frustrerande utan orkar mala på med sitt rörliga spel tror jag att de vinner till slut.

De här matcherna är en barnlek jämfört med överlevnads matcherna mellan HV71 och BRYNÄS. Kan inte bli jämnare, en studs hit eller dit avgör matcherna. Det här är inget för personer som vill njuta av idrott.👿

1 kommentar:

  1. Ja slutspel är kul...men känslorna involverade i play out matcherna är som sagt av en helt annan karaktär...det lag som vinner den serien kommer var minst lika om inte gladare än de som vinner SM guld...håller man dessutom på ett av dessa två lag så är det gastkramande på ett sätt som väldigt få matcher når upp till....på ett sätt underbart...så länge det går vägen…. :)

    SvaraRadera