måndag 19 april 2021

HUR KUNDE DET HÄNDA?

 HV71 är en välskött förening som alltid haft bra ekonomi och i stort sett kunnat locka till sig spelare som de vill ha. De flesta hockey intresserade är nog lika chockade över degraderingen till Hockeyallsvenskan. I den här typen av matcher är det tillfälligheter som avgör och HV71 skulle aldrig ha behövt hamna i den här situationen om man gjort rätt i seriespelet.

Många av spelarna har helt fel självbild och tror att de är mycket bättre än de är. När inte tränarna kan övertyga spelarna att ishockey är ett lagspel och det krävs lite mer än att slå ett flippas och se lite elegant ut, då blir det problem. Importerna har varit bedrövliga och har bara ställt till problem. När en del spelare såg var säsongen skulle ta vägen passade de på skriva på för andra klubbar, vilket också läckte ut i pressen. Kul att ha sådana i laget när man skall slåss för sin existens.

Spelarmaterialet var tillräckligt bra för att överleva i SHL men det var ingen som lyckades förklara för spelarna vad som krävdes. Det hjälper inte hur mycket du än utökar ledarstaben när ingen kan förmedla rätt budskap.

Det kommer inte bli så lätt att återvända som många tror, att vara favorit i varje match och tillfredsställa supportrarna med klara segrar varje gång är ingen lätt uppgift. Det har många andra lag bitter erfarenhet av.😪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar