måndag 20 januari 2020

HANDBOLLS FIASKO ?

Det är alltid lätt att ta fram motorsågen när det går dåligt. Jag vet inte hur högt ställda förväntningarna var innan turneringen, men tydligen var de högre än resultaten som har åstadkommits. När Danmark och Frankrike försvann redan i gruppspelet fanns det förhoppningar på en semifinal plats. Att två storfavoriter försvinner tidigt i turneringen visar att bredden i internationell handboll är större än många tror.

Jag är ingen expert på handboll men följer alla stora turneringar, både damer och herrar, tycker att spelarna är modiga som tål mycket stryk utan att bli irriterade, jfr. andra bollsporter. Det jag inte har förstått är alla dessa byten i svenska laget, om målvakten har gjort en kanon match varför står han inte i nästa match? En del spelare har spelat två minuter för att sedan bli utbytta det blir ingen kontinuitet, om det är skadorna eller andra orsaker vet naturligtvis tränarna bättre.

Bortsett från resultatet är krogrundan det mest idiotiska under turneringen. Kaptenen med sitt följe tar sig friheten att tillbringa en ledig kväll på krogen, oavsett om de drack 1,2,3 eller fyra glas vin eller öl  är det ett hån mot övriga spelare och ledare. Vad skall fansen tänka som har stöttat laget?
De representerar Sverige och är föredömen för alla ungdomar som vill bli handbollsspelare och fattar man inte det skall man inte representera landslaget.🍾👿


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar