onsdag 19 december 2018

1+1=2

Västerås var i många år känd som en fantastisk idrottsstad.  Det var hög nivå på ishockey, fotboll, handboll, bandy och några idrotter till. Senaste åren har det varit magert med idrottsliga framgångar det har mest handlat om ekonomiska problem. Ishockeyn var nära konkurs och fotbollen hade ständiga problem med ekonomin.

Efter all turbulens kunde västeråsarna äntligen glädja sig åt positiva resultat på idrottsarenorna. Fotbollen kunde med hjälp av Vigge pengarna avancera i seriesystemet. Ishockeyn är med i toppen på hockeyallsvenskan och bandylaget toppar sin liga. Äntligen lite lugn och ro både på och utanför arenorna trodde alla. Då kommer nästa chock, bandyn har dålig likviditet och är minus fyra miljoner. Ännu en uppmaning till fans och sponsorer att hjälpa till i denna svåra situation. Jag tror inte heller att fotbollens resultat kommer att vara någon glädjespridare. Känns som att årets resultat blir många miljoner back, annars skulle jag bli överraskad. Årets trupp var nog den dyraste på div 1 nivå. Det är många som vill vara med och dansa där det finns pengar.

Det känns som de som är med och styr i Västerås idrotten har svårt med matematiken, de var nog sjuka när det var matte i skolan. Det är dags att sluta drömma och hålla sig till verkligheten när det gäller publikintäkter och sponsorpengar. Brandkårsutryckningar med swisch och andra hjälpinsatser skapar inget förtroende🏒⚽️🤣👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar