måndag 16 oktober 2017

FEL TABELL ?

Hockeyallsvenskan har hittills överraskat alla hockeyexperter. Det är bara att titta på topp sex, där lyser favoriterna Leksand, AIK och. MODO med sin frånvaro. Det är tidigt på säsongen och mycket hinner förändras, men om de trodde att det skulle bli en lätt resa att vara i toppen har de förhoppningsvis kommit på andra tankar.

De här tre lagen har säkert de dyraste trupperna och vill till SHL. det gör inledningen på serien än mer förvånande. Kan det vara så att spelarna tror att de är lite bättre än de är? Jag tror att det saknas ödmjukhet hos många spelare och de har inte förstått att de är allsvenska spelare. Det är svårt för spelare som har höjts till skyarna av sina hemmafans och den lokala pressen att ta bortamatcher mot Västervik, Pantrn, Troja mfl. på ett seriöst sätt. Det ordnar sig på något vis trots att jag inte vinner några kamper, tänker de så kallade etablerade spelarna.

När de dessutom skall spela modern ishockey med puckkontroll, kreativitet, långa anfall, sätta press och fara omkring överallt utan organisation då är det inte konstigt att poängen uteblir. I ett försvarsspel finns det inte plats för någon improvisation varje spelare måste veta exakt vad de skall göra och utföra detta  varje match om det skall bli någon trygghet.

Det blir otroligt spännande att följa utvecklingen i hockeyallsvenskan. De mindre tippade lagen har kanske tappat respekten och håller hela vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar