lördag 29 juli 2017

SVENSK DAMFOTBOLL HAR PROBLEM

Jag vill påpeka att jag ser det mesta i idrottsväg både damer och herrar. Naturligtvis har jag följt fotbolls EM för damer. Många blev överraskade när Sverige fick lämna festen i Holland. För mig var det ingen chock efter att ha sett Holland och övriga topplag. Laget kan inte överleva straffläggningar i varje mästerskap.

Analyserna avlöser varandra, fel taktik, inget kantspel, för mycket byten osv. Tycker att analysen är mycket enkel, tröga spelare, dålig teknik, ingen som kan dribbla och överreklamerade ledande spelare. Sundhage kan inte trolla, de är inte bättre än så här

Man måste fråga sig vad klubbarna tränar på när det mest elementära saknas. Det känns som svensk damfotboll har stått still se sista 10 åren, trots bra uppbackning från media och Sundhage. Det är märkligt att ingen ung talang har klarat av att ta steget in i denna mediokra trupp, det innebär sannolikt att återväxten är dålig.

Om det hade varit en trupp med en massa lovande ungdomar hade det funnits hopp. Halva startelvan är över 30 år och har bäst före datum. Om inget mirakel sker kommer vi att vara glada om vi kvalificerar oss till mästerskapen.

Tycker att Sundhage kan sova gott om natten, har gjort vad som var möjligt med landslaget.
Vet Gerhardsson vad han har gett sig in på? Vi får hoppas han har ett trollspö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar