måndag 3 juli 2017

MJÄLLBY ÄR EN FARA FÖR VSK

Det märks när en tränare är osäker på sin egen kapacitet, istället för att gå till sig själv kritiserar man allt och alla runt omkring sig. Efter senaste förlusten för VSK var Mjällby missnöjd med allt klubben hade gjort. Under ett och ett halvt år hade han inte haft någon möjlighet att påverka någonting.

Det skall påpekas att det var samma visa förra året, efter en lysande vårsäsong kom förlusterna i jämn ström. Vad hände? Spelarna var odugliga att försvara, truppen för dålig osv. Förra årets trupp med div.1 mått mätt var bra och årets är ännu bättre. Det är självklart att VSK skall vara ett topplag, sedan om man lyckas gå upp är en annan fråga.

Har han inte haft förmåga att sätta ett försvarsspel på ett och ett halvt år är det allvarligt. Att hela tiden tjata om nyförvärv direkt vid en förlust, stärker naturligtvis inte gruppens självförtroende.

VSK fotboll har de sista åren äntligen fått ordning på ekonomi och organisation, de är värda beröm. Istället blir de fullständigt odugligförklarade i pressen av en tränare som skall vara tacksam att han fick komma till VSK. Hade han några andra alternativ?

Hoppas Campese tar honom i örat och lär honom att ingen är större än klubben. Bara för att man var en hygglig mittback i Celtic är det inte säkert man har några ledaregenskaper. Det gäller att spela de kort man har på ett bra sätt, gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Vi behöver elitidrott i Västerås, så jag hoppas verkligen VSK tar nästa steg. Jag tror Campese och hans medhjälpare är kloka personer och bygger upp klubben, en akademi är viktigare än dyra nyförvärv. Om miljonerna investeras på rätt sätt har vi fotboll på hög nivå inom en snar framtid.

Normalt när någon kritiserar sin egen arbetsgivare på detta sätt brukar man flyga ut med huvudet före. 

1 kommentar:

  1. Skönt att höra dina kommentarer Per gällande Mjällby. Det är nog dags för Campese & övriga inblandade att höja tonen till ledarskapet. Hur många chanser ska han (Mjällby)få? Det är bra att en erfaren ledare tycker till. Hoppas fler följer efter.

    SvaraRadera