lördag 10 juni 2017

KUNG JANNE

Jag hade nöjet att vara på plats och uppleva atmosfären när Sverige mirakulöst besegrade Frankrike. Nu har vi fått en förbundskapten som har förstått hur vi måste spela för att hävda oss i den stora fotbollsvärlden. Dagens landslag står för organisation, kontinuitet och en lagom kaxighet, detta är tvärtemot tidigare förbundskaptens populistiska tänkande.

Oavsett om det inte hade blivit seger var gårdagens prestation alldeles lysande. Det var en motståndare av yttersta världsklass som spelade väldigt koncentrerat och inte bjöd på mycket om vi bortser från sista 30 sekunderna. Johansson mot Pogba, Lindelöf mot Giroud, Berg mot Varane, så här kan man ta fram dueller och jämföra spelarnas kvaliteter. Som tur är avgörs inte fotbollsmatcher på pappret. När man jämför på det här sättet förstår alla att det krävs lite extra för att utmana Frankrike.

Jag har inte varit någon beundrare av Durmaz, men igår visade han kvaliteter i defensiven som jag trodde inte fanns. För att klara av Frankrike måste alla kunna försvara i man man duellerna. Blev lite oroligt när Claesson kom in. Det här var en laginsats, men det måste finnas några som kan göra lite extra och Forsberg var våran entertainer.

Det är lätt att rusa iväg efter en bragd insats, men det återstår mycket av kvalet. Svåra bortamatcher där disciplinen och ödmjukheten måste prioriteras. Vi spelar inte ut Vitryssland och Bulgarien, men jag har svårt att se att Jannes spelare skall drabbas av vattenskalle.


Vi får hoppas att framgången smittar av sig på U21 landslaget, att de upprepar guldfrossan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar