torsdag 1 juni 2017

SKROTA HOCKEYALLSVENSKAN ?

Thomas Johansson från Djurgården kommer med ett mycket interessant förslag, som verkligen är värt att diskutera. Han vill utöka SHL och ta bort Hockeyallsvenskan, stärka upp div1 lagen. Det här är ett förslag som skulle vara bra för svensk hockey på sikt.

Hockeyallsvenskan är en ruin serie där lagen lägger ut miljoner på resor och hotellkostnader. Jag var i MODO 10 dagar och satt i buss 7. Det måste bli fler matcher med derby karaktär, intressantare för publiken och mer lönsamt.

Dela in SHL i regioner där lagen spelar fler matcher mot varandra. Kvalitén kommer inte bli bättre, alla ungdomar sticker tidigare till NHL, därför måste det tas nya grepp. Publiken älskar rivaliteten mellan vissa lag och bryr sig inte om hur det ser ut på isen. Allsvenskan i fotboll är ett bra exempel på det.

Ungdomarna i div.1 skulle vara kvar längre i sna klubbar i och med att steget till SHL inte känns lika långt. För att det här skulle fungera kan inte SHL klubbarna värva talanger till sina juniorlag, låt de utvecklas i lugn och ro i sin hemma miljö. Det allra viktigaste är att SHL klubbarna är beredda att betala för div1spelarna de vill värva, inget simpelt utbildningsbidrag. Om div1 lagen får rejält betalt kommer det att stimulera föreningarna att jobba ännu hårdare. De kan ha råd med heltidsanställda tränare som kan utveckla ungdomarna.

Det var länge sedan någon med SHL anknytning tänkte på svensk hockeys bästa.
Thomas,fortsätt jobba hårt och försök övertyga fler i hockey Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar