fredag 10 juni 2016

EM FEST ?

I dag är det dags för EM i fotboll, en glädjens stund för alla fotbolls älskare. Jag kommer att försöka se de flesta matcherna. Fotboll på den här nivån berör i stort sett hela befolkningen. Tidningarna fyller sportsidorna med rapporter om lagens form och hälsotillstånd varje dag. TV skickar experter som bevakar och spekulerar om laguppställningar och taktiska dispositioner. Restaurangerna sätter upp storbildsskärmar. Många har planerat in sin semester för att kunna följa matcherna.

Med andra ord är det upplagt för fest. Tyvärr finns det terroristhot som gör att poliser och militärer är ett lika vanligt inslag i rapporteringen. Det här gör naturligtvis fans och och alla andra som är på plats  väldigt oroliga. Det här tar tar bort en del av den tänkta feststämningen. Det är naturligtvis positivt att hoten inte skrämmer bort fansen och att mästerskapet kan genomföras utan att människor kommer till skada.

SVERIGES CHANSER ?
Tycker att Sverige har ett dröm läge, förväntningarna är inte stora och laget kan spela utan press.
Hamren slutar efter EM och behöver inte bekymra sig om framtiden och det märks i alla intervjuer. Han är mer avslappnad och vänder inte taggarna utåt. Flera spelare gör sitt sista mästerskap och vill avsluta på ett bra sätt. Blandningen av rutin och ungdomlig entusiasm är en annan plusfaktor. Dessutom har Hamren äntligen förstått hur Sverige måste agera för att nå framgång. Hans populistiska utspel är borta nu pratar han om laget och att defensiven måste fungera.

MITT LAG MOT IRLAND

ISAKSSON
LUSTIG
"VIGGE"
GRANKVIST
OLSSON
LARSSON
EKDAL
KÄLLSTRÖM
"FOPPA"
"ZLATAN"
BERG

Nu kommer det att bli många timmar i TV fåtöljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar