tisdag 14 juni 2016

BRUTAL SANNING

Vi har fått rapporter om fantastiska förberedelser, det har varit glädje och harmoni. Spelarna har fått ledigt, fruarna har varit på besök och Irland var kartlagda in i minsta detalj. Lyxhotellet i Frankrike hade alla faciliteter som spelarna önskade. Till och med träningsplanen var till belåtenhet.

Jag kräver inte speciellt mycket av detta mediokra och oorganiserade lag, men gårdagens match var ett hån mot alla fans som rest till Frankrike för att stötta sitt lag. Vilken fantastisk inramning och ändå lyckas inte spelarna tända till.

Vi kan inte kräva att Sverige skall rulla ut Irland, tre passningar till rätt adress bör ändå vara realistiskt. Det som gör mig mest besviken är att ingen visar pondus( Hysén, Mellberg, Linderoth, Thern) och kliver in i kamperna som att varje duell vore den sista. Det är för många som tror att de är lirare och har missuppfattat sin roll. Ledarna måste tala om för spelarna vad de skall bidraga med.

Att ett träningsläger skulle göra Källström, Lewicki och Larsson snabbare kunde enbart den obotlige optimisten tro. De är inte bättre och räcker inte till på internationell nivå. Det spelar ingen roll vilka anfallsspelare som finns på plan, när mittfältet inte hinner leverera en vettig boll.

Såg matchen Italien mot Belgien det såg ut som en annan sport jfr. Sveriges match. Allt kan hända i idrott det såg vi i går, inget avslut på mål 1-1. Därför får vi hoppas att turen även i fortsättningen är på Sveriges sida.

BETYG PÅ SPELARNA 1-5

ISAKSSON 4 Lika säker som vanligt
LUSTIG.     2 Varken bra eller dålig
"VIGGE".    2 Lite spänd i debuten ok
GRANKVIST 3 Rese i försvaret
OLSSON.     3 Frisk fläkt som visade engagemang
LARSSON    1 Trög och oteknisk ingen bra kombination
LEWICKI.     1 Fel arena
KÄLLSTRÖM 1 Har aldrig förstått hans storhet
"FOPPA".       2 Några försök, vägde lätt i kamperna
"ZLATAN".    2 Omöjlig uppgift kan bättre
BERG.            1 Se "Zlatan" inte involverad i någonting

2 kommentarer:

  1. Landslagsspelare som inte använder båda fötter?

    SvaraRadera
  2. Håller med om det mesta, dock vill jag ge Z en trea.

    Önskar nytt innermittfält, Hiljemark och Ekdahl.
    Kim???? När var han bra sist? Tror Ekdahl kan ersätta honom lätt!!!!

    SvaraRadera