fredag 30 oktober 2015

LÄGG NED TV-PUCKEN ?

Det var länge sedan jag hörde så många kloka ord, när TV-puckens fortsättning diskuterades. Gamla elitspelare som ledarna i Värmland var oroliga för alla spelare som lägger av för att de inte blir uttagna till TV- pucken. Arvedssons förslag om att starta hockeygym för de som är alldeles utanför TV-puckstruppen är en lysande idé. Det är viktigt att alla får samma förutsättningar för att utvecklas. Vi vet att det händer otroligt mycket med motoriken och fysiken i de här åldrarna

Man blir mörkrädd när man får höra att storklubbarna värvar unga spelare för att kunna samträna inför TV- pucken. Gästrikland och Göteborg ställer upp med rena klubblag, Brynäs respektive VF. Meningen med turneringen är att de mindre klubbarna skall få uppmärksamhet. Fortsätter det så här kommer de mindre klubbarna att försvinna och elitklubbarna kommer inte att ha några lag att spela emot.

Förberedelserna börjar flera år innan det är dags att visa upp sig. Klubbhockeyn blir lidande och spelarna i de mindre klubbarna tapper sugen. Svartvadet, Rehnberg och Ross var alla överens om att någonting måste hända för att rädda bredden i svensk hockey. Det allra värsta är att se hur en del ledare matchar laget, det är i stort sätt två femmor som spelar framförallt när matcherna står och väger. Varför anmälar man en full trupp? För mig är TV-pucken utbildning för alla. Vad får ungdomarna för upplevelse av att sitta på bänken?

Alla är överens om att någonting måste göras. Är det inte dags för förbundet att börja agera? Tv- pucken fyller ingen funktion för svensk ishockeys utveckling. Det är enbart ett fönster för elitklubbarna och att få ihop ett pojklandslaget.

OM DET FORTSÄTTER I SAMMA HJULSPÅR FINNS DET BARA CIRKA 25 KLUBBAR KVAR RESTEN ÄR KORPEN !!

3 kommentarer:

 1. Även Västmanland var ett klubblag tror jag.

  SvaraRadera
 2. Tvpucken är ju en fantastisk turnering att se med mycket känslor och underbar passion för sin sport. Tyvärr har TVpucken blivit en delare i hockeyn - de som kommer med vet att deras chanser att komma in på ett NIU gymnasium eller ett namnkunnigt LIU har ökat avsevärt. Har du gjort en riktigt bra turnering är du också på landslagsradarn. Även om det kanske inte är så många som slutar tvärt med sin sport om de inte kommer med i TVpucken så har det fått sig en knäck och deras förutsättnngar är betydligt sämre för framtiden och inom 1-2 år så har många slutat eller tappat glöden för att bli så bra som möjligt.
  Jag vet att alla kan inte bli bra hockeyspelare men Tvpucken delar alldeles för tidigt killarna i ett "A-gäng" och ett "B-gäng".
  Jag tror att alla i långa loppet skulle tjäna på om man lägger ner Tv pucken även om det är lite trist....

  SvaraRadera
 3. Intressanta tankar på Facebook av Joachim Aronsson
  https://www.facebook.com/joachim.aronsson.5/posts/10201130349337315?notif_t=close_friend_activity

  SvaraRadera