tisdag 6 oktober 2015

40 TILL FARMARLIGAN

Nu har NHL klubbarna gjort sina val, vilket innebär att cirka 40 svenska spelare kommer att tillbringa den närmaste tiden i farmarligan. Samtidigt invaderar transatlanter SHL och Hockeyallsvenskan. Vi blir av med unga spelare som skulle kunna förgylla svensk hockey några år, istället får vi hit spelare som har misslyckats att ta en plats i NHL Det kan inte vara meningen att vi skall producera spelare för att fylla farmarligorna.

Varför har NHL så bråttom att ge unga spelare kontrakt? Vet dom inte vad dom värvar för typ av spelare? Den vanliga kommentaren är att de skall vänja sig vid spelet på mindre rinkar. Har man deltagit i en juniorlandskamp är NHL kontraktet klart. Det fattar alla att de inte är mogna för världens bästa hockeyliga. Jag förstår ungdomarna som tycker det är häftigt att få ett NHL kontrakt.

Om den här rovdriften fortsätter kommer vi bara att ha spelare mellan 25-40 år i våra ligor. Det här innebär också att konkurensen minskar och klubbarna måste betala alldeles för mycket för mediokra spelare. Det skulle finnas en överenskommelse, om inte spelaren platsar i NHL skall han tillbaka till svensk ishockey. En annan lösning är att det skulle vara betydligt dyrare att värva( se fotbollen) då skulle NHL vara mycket noggrannare i sin scouting.

DET MÅSTE LÖNA SIG ATT PRODUCERA BRA SPELARE!!!

1 kommentar:

  1. ja det känns ibland som att NHL klubbarna knyter till sig spelare "just in case" spelaren blir bra och vilken ung kille säger nej till att spela i AHL så länge man tror att chansen finns för NHL även om det egentligen skulle vara bättre utvecklingsmässigt att stanna hemma för spel i allsvenskan eller SHL. Mycket bra ide att det skulle vara dyrare att värva förutom att fler spelare kanske skulle lägga några ytterligare säsonger Sverige så kanske det skulle komma ner lite mer pengar till många mindreklubbar som kanske fostrat spelarna under 6-7år innan J18 nivån

    SvaraRadera