måndag 16 september 2024

SVENSK ISHOCKEY BLÖDER

 De flesta SHL klubbar har bra ekonomi tack vare förmånliga tv avtal men flera Allsvenska klubbar är konkursmässiga. Tittar vi på div1 kommer inte serierna att bli fulltaliga och de flesta lever dag för dag. Bredden i svensk ishockey håller på att bli utarmad. Det man måste förstå är att de flesta spelare som spelar i SHL och Allsvenskan kommer från mindre klubbar inte SHL lag.

I dag är det ingen mening att producera bra spelare, för klubbarna får bara en spottstyver i ersättning. Om hela hockey Sverige skall överleva måste det införas övergångspengar, inte något simpelt utbildningsbidrag. Då skulle de mindre klubbarna kunna satsa på heltidsanställda tränare och få inspiration för att fortsätta sin verksamhet. Istället för att ge mediokra SHL spelare 200000 i månaden är det dags att göra rätt för sig mot de mindre föreningarna.

Ett annat stort problem är att ungdomar måste flytta för att få spela ishockey, när de har gått ut högstadiet. Många klubbar skryter om att de har en fantastisk ungdomsverksamhet, men när det är dags för hockeygymnasium plockar de in 3-4 spelare från egna led resten värvas från hela hockey Sverige. Är inte det ett bevis på att man oduglig förklarar sin egen verksamhet? 

Sverige är indelat i landskap, det skall vara förbjudet att värva utanför den gränsen, det ställer större krav på föreningarna att ha en bra verksamhet, finns naturligtvis undantag.

DAGS FÖR ISHOCKEYFÖRBUNDET ATT TÄNKA TILL OM HELA HOCKEY SVERIGE SKALL LEVA!!!

måndag 9 september 2024

HUGO LARSSON VÄX UPP

 Det stormar rejält i svenska fotbolls landslaget, Hugo tycker att han är för bra för att sitta på bänken. Han håller inte det för sig själv utan går ut i media och talar om att det är tur att han har en bättre tränare i Tyskland. Jag kan inte bedöma vilka mittfältare som är bäst för laget, känns ganska jämt och förbundskaptenen har säkert bra koll.

Det här är inget speciellt för Hugo om jag inte minns helt fel var det en 17 åring som spelade i Danmark som tyckte att han skulle spela i landslaget. Dagens unga fotbollsspelare som blir proffs utomlands tror att de är internationella toppspelare över en natt. Dessutom har de dåliga rådgivare, en massa agenter som lurar i spelarna hur de skall agera. Är man 20 år och blir uttagen i landslaget skall man vara stolt över det och inte hålla på och förstöra lagmoralen.😡

Själva matchen är inte mycket att orda om Estland var alldeles för dåliga för att det skulle vara någon värdemätare. Samtidigt att kan man inte göra mera än vinna komfortabelt.⚽️😋

fredag 6 september 2024

SVENSK FOTBOLL ÄR EN KATASTROF

 Efter matchen mot Azerbajdzjan undrar man vad svenska landslaget håller på med. Det finns ingen stabilitet, känns som spelarna inte har en aning om hur de skall försvara. Varje gång motståndarna anföll var det kaos och utan målvakten Johanssons idiot räddningar hade matchen slutat med förlust. Det skall påpekas att motståndarna inte är rankade bland de hundra bästa, hur kommer det att se ut mot bättre motståndare?

Backar och mittfält är möjligen goda Allsvenska spelare men räcker inte till på internationell nivå. Isak och Gyökers visade till slut lite klass och tillsammans med målvakten Johansson såg de till att Sverige kom undan med blotta förskräckelsen. 

Så här har det sett ut i varje match med nya förbundskaptenen. Det kanske inte finns bättre spelare, men det måste ändå gå att organisera laget så att det inte blir målchans i varje anfall. Klart att spelarna tycker det är roligt med fri roll utan ansvar när motståndarna har bollen. Vi har fått en ny Hamren som förbundskapten, fina ord och populistisk.

SLUTA DRÖM OCH SE VERKLIGHETEN👊🏻⚽️