onsdag 12 februari 2020

OROLIGA TIDER

Det är slutspurt i SHL, en del lag slåss för att slippa kvala och andra vill skaffa sig en bra position inför slutspelet. Varje dag spekuleras det om vilka förstärkningar lagen måste göra för att bli så bra som möjligt. Det blir mycket panikvärvningar som sällan gör laget bättre. Oftast är det bättre att sitta still i båten. Marknaden dräller inte av spelare som höjer kapaciteten.

Inte nog med att sportcheferna skall hitta spelare på kort sikt de håller också på med att forma nästa säsongs trupp. Det som känns lite konstigt är att tränare och spelare redan har gjort klart med andra klubbar. De säger att de är professionella och kommer att göra allt för sin klubb, det kanske stämmer, men självklart kommer övriga i laget ibland undra om de som redan står med ett ben i en annan klubb är beredda att offra en hörntand för sin nuvarande arbetsgivare.

Det pratas mycket om klubbkänsla det är bara att glömma, det är spelarnas marknad och de flesta spelar där lönekuvertet är störst. Att sträva efter kontinuitet är inte enkelt, trots att spelarna har kontrakt, det finns nämligen klausuler för KHL, NHL och Europa. Att producera bra spelare är ingen lönsam industri klubbarna får ingen skälig ersättning. I fotboll får man 25milj. för en skaplig mittback.

I natt hissas tvillingarna Sedins tröjor i taket och Vancouver skall hylla tvillingarna en hel vecka. Det säger lite om deras storhet både på och utanför isen. De är värda alla superlativer och har visat att man kan vara en bra lagspelare och stjärna samtidigt.🏒🎉😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar