onsdag 19 februari 2020

EKONOMISK KATASTROF

Redan nu börjar flera hockeyallsvenska klubbar flagga för ekonomiska problem. Klubbarna skall ha ett eget kapital på 2,5 miljoner för att få spela i allsvenskan nästa säsong. Självklart skall klubbarna ha ordning på sin ekonomi men de skall inte vara någon bank. Jag kan garantera att inte alla klubbar kommer att klara målet.
Det är dyrt att driva ett allsvenskt lag, långa resor med övernattningar, de flesta spelarna är heltids proffs och lever enbart på ishockeyn, svårt att arbeta parallellt med ishockeyn när resorna tar så mycket tid. Inte många arbetsgivare som kan anställa folk på 30-40%.

Sverige är ett långt land därför är det dags att tänka om, dela in allsvenskan i norra, östra, västra och södra som det var förr i tiden. Efter nyår spetsar man till serien med de bästa lagen. Det blir fler matcher med derby karaktär och mer tid till träning istället för att lära sig åka buss. Det här skulle göra att klubbarna kan lägga mer pengar på det sportsliga istället för resor och hotell övernattningar.
🥅👊🏻😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar