tisdag 13 november 2018

ORGANISATION

Den sista tiden inom fotbollen har organisation och disciplin blivit populära ord. Det började med svenska landslagets framgångar i VM och fortsatte med SM guldet till AIK. Tidigare pratades det mest om Barcelona och deras sätt att spela. Att prata om organisation och disciplin var som att svära i kyrkan nej det skulle vara ord som passningsorienterad, kreativitet, bollinnehav och rolig fotboll.

Att ställa krav på spelare att de skall hjälpa till att försvara och veta exakt vad de skall göra är inte populärt. Många vill ha en fri roll helt utan ansvar när motståndarna har bollen. I landslaget och AIK hjälper alla 10 utespelare till i försvarsspelet därför har framgångarna blivit verklighet. Det här låter tråkigt,försvarsspel är inte roligt, det roliga börjar när laget har bollen det är då kreativitet sätts på prov. Bra försvarsspel behöver inte innebära dåligt anfallsspel, för att bli riktigt bra måste man klara av båda delarna. Att vara dålig både på anfalls och försvarsspel är ingen bra kombination.

Hammarby hade i stort sett samma kvalite på sitt material som AIK, skillnaden är att HIF laget har för många lyxspelare som bara lufsar omkring när de skall försvara och inte tar ansvar. När kaptenen Hamad ger fel signaler är det fler som tar rygg och därför slarvade laget bort en given Europa plats.

Det är tränarna och de ledande spelarna som sätter sin prägel på laget. Andersson och ”Granen” är bra ambassadörer för svensk fotboll.⚽️👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar