onsdag 31 oktober 2018

SHL ANALYS

Nu har alla lag spelat mot varandra och vi har fått en liten fingervisning om hur det står till i respektive lag. Om vi tittar i de nedre regionerna ser vi inga större överraskningar. För mig är det väntat att Rögle, Örebro, Mora, Timrå och Brynäs skulle få slåss för att slippa kval. Många tycker att Rögle skulle vara högre upp i tabellen, några fler poäng kanske, men jag var tveksam till nyförvärven utom Sjögren men han har inte spelat ännu.

De stora överraskningarna finner vi i toppen av tabellen, om vi börjar med MALMÖ har de blivit en lagmaskin. Inför säsongen plockade de bort dyra kontrakt, för ekonomin räckte inte till plus att de så kallade stjärnorna inte var beredda att göra jobbet. Att ha spelare som har en dålig självbild är förödande för lagmoralen. De här spelarna som tror att de är skyttekungar men gör bara 7-8 mål och oftast är de inte intresserade av lagets bästa. Nu har laget bra målvakter och ett lag där tränarna vet vad de får varje dag, spelar ingen roll vilka som är på isen.

LINKÖPING är en ännu större överraskning tidigare år har alla pratat om, i år är det dags för Linköping men det har aldrig räckt hela vägen. Årets start har gett självförtroende för nya tränaren och de yngre spelarna har verkligen lyckats prestera. Det skall påpekas att den normale skyttekungen Brock Littel har missat många matcher. Nu gäller det att inte få vattenskalle utan fortsätta vara ödmjuk inför varje match då kan det bli en rolig säsong.

Ett lag som är på dekis för tillfället är SAIK. Jag varnade inför säsongen, har de äldre fortfarande passionen? Kommer nyförvärven att tillföra någonting? Hittills kan man svara nej på båda frågorna. SAIK har för många så kallade stjärnor som blir frustrerade när de inte får göra poäng. Tidigare år har det funnits flera spännande unga spelare som har drivit på de äldre. Med så pass många skickliga spelare tror jag att det vänder om de lägger prestigen åt sidan och gör skit jobbet och spelar lite enklare.🥅😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar