torsdag 28 januari 2016

SHL HAR VAKNAT

För några veckor sedan kändes SHL helt ointressant, SAIK och VF helt outstanding och i botten var MODO och Karlskrona hopplöst avsågade. Malmö och Rögle hade sitt på det torra. Övriga åtta lag var i stort sätt lika bra, så det normala spänningsmomenten runt strecken fanns inte.

Men så hände någonting Linköping började visa muskler, två klockrena segrar mot SAIK och VF, Luleå bara vinner och vinner, MODO har tagit upp kampen med Rögle och Malmö t.o.m. KARSKRONA har äntligen lärt sig hur man kan vinna hockeymatcher.

Självklart måste SAIK och VF få spela lite sämre under vissa perioder, men i och med att några lag har visat att de inte är oslagbara är det inte otänkbart att flera lag vågar ta upp kampen i slutspelet. Jag har aldrig förstått att det skulle vara så stor skillnad mellan de två topplagen och övriga. Det är nog slut med att lagen står med mössan i handen när de anländer till Göteborg respektive Skellefteå.

SAIK och VF kommer att vara favoriter när slutspelet börjar, men jag har en känsla av att resan mot final kommer att bli svårare än beräknat. Det finns några lag som vill vara med och utmana, Luleå och Linköping är kanske hetast för tillfället men det kan dyka upp några till. Idrott utan överraskningar och spänning är ointressant .

Grattis Sverige till OS kval platsen i handboll. Varje gång jag ser en handbollsmatch blir jag lika imponerad av spelarnas mod och disciplin. Spelarna har inga skydd men kastar sig in i 100 kg kolosser för att göra mål och försvarsspelarna är inte snälla det mesta är tillåtet. Trots denna omilda behandling, inga efterslängar, inga protester och vid avblåsning läggs bollen ned direkt

SE OCH LÄR GNÄLLIGA FOTBOLLS OCH HOCKEYSPELARE !!!
2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att handbollsspelare är riktiga föredömen inom lagsporterna. Tufft spel, hårda smällar inget gnäll och respekt för domarnas beslut.
    Lycka till Myran med golfen I Sura, på Ekerum och i Belek!
    Hälsningar från en som var med i Klackberg -64 och hade sina morföräldrar i Surahammar.

    SvaraRadera