onsdag 18 november 2015

SVENSK FOTBOLL LEVER


En del segrar är viktigare än andra. Gårdagens match räddade svensk fotbolls framtid, utan pengarna från EM äventyret hade det blivit problem med utbildning och andra aktiviteter. För att inte tala om fansens intresse för landslaget.
Det är alltid svårt att vara nyanserad när det gäller idrott, vid förlust är allt nattsvart och vid vinst är man världsmästare. Nu har alla glömt mediokra matcher i EM kvalet. Istället för att acceptera kritiken från tidigare matcher var förbundskaptenen tvungen att ironisera över pressen. Ungefär som att vi har hela tiden vetat att vi kommer att kvalificera oss. Det är till att vara snarstucken.

Om vi tittar lite närmare på prestationen hur bra är den? Det har aldrig varit så lätt att kvalificera sig till ett EM. Det är bara att titta på lagen som är kvalificerade, Albanien, Island, Irland, Ukraina mfl. det är inga lag som normalt höjer pulsen på ett fotbollshjärta. Danmark betraktades som en svår motståndare, då hade man glömt att de inte orkade med att slå ut Albanien och saknar målgörare. Ett evigt bolltrillande utan spets leder ingenstans.

Varför klarade Sverige play off? Äntligen förstod spelare och ledare hur man vinner viktiga matcher med ett mediokert lag. Underkasta sig det tråkiga jobbet utan boll kombinerat med en hygglig organisation. Förändrad självbild, där det blev viktigare att vinna närkamper än att göra en snurrfint. Lyxlirare som Zengin och Durmas på bänken. När dessa faktorer finns med i spelet har vi alltid chans  att vinna matcher resten sköter vår världsartist ZLATAN.

DET FINNS INGEN ENSKILD SPELARE SOM HAR BETYTT SÅ MYCKET FÖR ETT LAG.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar