fredag 6 juni 2014

GOLF ÄR FANTASTISKT

Conny Evensson och jag brukar prata med varandra ibland och båda tycker att golf är en kul avkoppling. Han har som tradion att spela en tävling i Ribbingsfors utanför Gullspång. I år lyckades han övertala mig att ställa upp. Det kändes lite spännande i och med att jag tog grönt kort på den banan. Det skulle bli ett kärt återseende.

Jag packade ner alla regnkläder och satte mig i bilen för att köra de 20 milen. Under resans gång förberedde jag mig mentalt för regn och svårspelade förutsättningar. Jag kände mig laddad när jag kom fram till parkeringen. På med regnställ, upp med paraplyet och bagen plastades in för att stå emot regnet.

Vi startade med lunch, där jag fick en trevlig pratstund med bandyikonen Daniel Andersson från Villa. Efter en stund kom VSK;s stjärna Esplund. Tur att man är sportfåne och  kunde hänga med i bandysnacket. Kålpuddingen blev nästan kall mellan allt tugg. Nu var det dags att känna på green, var de snabba eller långsamma. Evensson visade vägen med några fantastiska övningsputtar.

Arrangören uppmanade alla att gå ut på respektive hål för att starta. Mina medspelare kom från Maristad samt en hemmaspelare som skulle hjälpa oss med alla svårigheter. Nu var alla förberedelser klara, trots att regnet öste ned kände jag mig förväntansfull. Tävlingsinstinkten finns kvar trots åldern. Startskottet går, vi var beredda att attackera ett par fem hål.

Utslaget var ok andra slaget i vattnet tredje out, jag kände hur det började brinna inombords. I ett främmande sällskap får man inte visa sitt sanna jag, det var bara att ta en tia och gå till nästa hål. Jag försökte intala mig själv, bit ihop och glöm. Nästa hål var ett par fyra och tankarna var fortfarande på första hålet. Eländet fortsatte åtta slag. Efter två hål hade jag förbrukat 18 slag. Hela kroppen andades frustration och kroppsspråket var helt annat än positivt, jag ville helt enkelt lämna banan och åka hem. Mina medspelare försökte lyfta mig med lite positiva kommentarer, golfare är ett positivt släkte eller också tyckte de synd om mig?

Spelet blev lite bättre med betoning på lite. Golf är en sport där man inte får leva ut sin besvikelse, man skall gå med ett ständigt leende på läpparna. Jag beundrar de som kan lägga dåliga slag bakom sig och bara gå vidare. Tur att man inte skall försörja sig på golf. Det enda positiva var att jag fick en höjning, vilket innebär ett extra slag på hemmabanan i Surahammar.

På onsdag kommer jag att krossa medspelarna på seniltouren. Trots alla dåliga slag vill jag ut igen, det måste innebära att jag älskar golf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar