tisdag 14 maj 2024

SVERIGE IMPONERAR

 Tyskland är normalt svårspelade, men mot Sverige var de totalt chanslösa. Sverige visade upp bra rörlighet och ett passningstempo som tröga tyskar inte kunde bemästra. Hela femman var involverad i anfallsspelet då blir det svårt för motståndarna. Svenska backarna hade lösningar på det mesta, de är inte bara spelskickliga utan kan även avsluta med bra skott.

Trots att det återstår fyra omgångar behöver inte Sverige oroa sig, grupp segern är klar. De kommer göra sällskap med USA, TYSKLAND och SLOVAKIEN till kvartsfinalerna. Det måste vara något fel på upplägget när det blir så många ointressanta matcher. 

Nu har Sverige möjlighet att lufta hela truppen, tror att Friberg kan vara nyttig jämfört med några forwards som inte har uträttat speciellt mycket. Nu är det bara att invänta motståndare i kvartsfinalen🏒😀

lördag 11 maj 2024

GRUPPSEGERN ÄR KLAR

 Det är ovanligt att ishockey VM inleds med en gruppfinal, jag har väldigt svårt att se hur -övriga lag skall kunna utmana Sverige och USA. Den här segern innebär att Sverige inte behöver slita på materialet utan kan gå runt på alla spelare och komma utvilade till kvartsfinalen. Nästa sex matcher blir en ren transportsträcka. Det är VM och alla vill att de flesta matcherna skall vara dramatiska, men det är för många lag som inte hör hemma i ett A VM.

Sverige och USA bjöd på en bra match och visade att de kommer att vara med och kriga om de ädlaste medaljerna. Många av spelarna hade inte spelat match på länge och med tanke på det var det bra från båda lagen. Stora skillnaden var att Sverige hade bästa målvakten. Första kedjan med Joel Eriksson som härförare visade vägen och den kan bli ett hot när det skall avgöras. Övriga kedjor gjorde ett habilt dagsverk. Backsidan behöver vi inte oroa oss för, trots att några såg lite rostiga ut.

Nu blir det en lång väntan på kvartsfinal och lite spänning🥅😀

torsdag 9 maj 2024

DET LUKTAR GULD

 Äntligen ställer NHL spelarna upp och vill representera landslaget, de har inte glömt var de har fått sin utbildning. I och med att Karlsson och Hedman tackade ja blev det interessant för flera att ansluta. På pappret ser truppen bättre ut än på många år, men även övriga guldfavoriter ser starka ut.

Målvakterna är unga och orutinerade hoppas de pallar trycket när det blir viktiga matcher, någon kanske får sitt genombrott. Måste ändå sätta ett litet frågetecken.

När det gäller backar finns det inget mer att önska världsklass. Där finns både offensiv och defensiv styrka.

I stort sett alla forwards är NHL spelare och det är lätt att bli lurad, allt är inte guld som glimmar. Många har en ganska undanskymd roll i sina respektive lag. Saknar Nylander eller en Forsberg som är notoriska målskyttar, men det går inte att få allt. Hittar ledarna rätt harmoni i kedjorna kommer det att räcka långt.

Det blir en bra värdemätare redan i morgon mot USA, en av favoriterna.💪🥅

Det är ett fåtal matcher som är av intresse i Sveriges grupp, inget ont om Frankrike, Kazakstan, Polen men de är bara utfyllnad. Sverige och USA bör vara överlägsna.