tisdag 8 november 2022

VARFÖR VINNER NORRBOTTENTV PUCKEN?

 I helgen avgjordes den berömda TV pucken och jag följde semi och final. Det var många fina prestationer som visades upp. När man sitter och slötittar tänker man inte på vilka som spelar byte efter byte. Efter ett tag tycker jag det är i stort sett samma spelare i Norrbotten som kommer in på isen.  Efter noggrant tittade visar det sig att Norrbotten spelar hela finalen med två femmor, halva truppen sitter och tittar på.

Jag trodde att TV pucken skulle vara en positiv upplevelse för alla ungdomar som har blivit uttagna. Istället får halva laget bekräftat att de inte räcker till. Den före detta hockeyspelaren Ledin, som var huvudansvarig, berättade att alla var överens om förutsättningarna. Herregud hur dum får man vara, nu var han ingen klok spelare och det verkar ha smittat av sig på ledarskapet.

De flesta är överens om att det är svårt att rekrytera ungdomar till ishockeyn och sådana här händelser gör det inte enklare att motivera ungdomar att börja spela. Det är så här det ser ut även på klubblagsnivå. Tränarna har helt missuppfattat sin uppgift, det gäller att utbilda och få med sig så många som möjligt på resan till seniorhockeyn. Det finns ingen som kan säga vilka som kommer att bli bra spelare, det har visat sig många gånger att ungdomsstjärnor inte räcker till när det blir dags för riktig ishockey.

DISTRIKT OCH KLUBBAR MÅSTE TA ETT STÖRRE ANSVAR OCH TA BORT TOKIGA UNGDOMSTRÄNARE!!👊🏻🏒


2 kommentarer:

  1. Så sant som det är sagt har sett det på nära håll. Många slutar också pga att man har på tok för hög träningsdos redan när de är 12-13år. Det är mycket svårt att lyckas i skolan och samtidigt ha 4-5 träningspass i veckan + matcher på helgen. Helt galet att man skall behöva välja mellan läxan eller träning. Bor du i storstadsområde får du dessutom träningstiderna från helvetet med sena kvällstider osv.

    SvaraRadera
  2. Detta är enligt mig en skandal! Var själv tränare för Blekinge pojkar födda 74. Hade vi då spelat med 2 femmor, hade vi kunnat gå långt. För mig som tränare var inte det viktigast. Det viktiga var att alla i laget fick spela.

    SvaraRadera