onsdag 30 juni 2021

TUREN TOG SLUT

 Kändes grymt att inte få chansen till straffavgörandet. Det blev en helt annan matchbild än tidigare matcher, Sverige var tvungna att visa upp att man kan spela sig igenom ett samlat försvar. Forsberg tog tag i bollen från start och visade hur det skulle se ut, att en spelare kan dominera i 90 minuter är egentligen osannolikt. Han har skrivit in sig i historie böckerna efter den här turneringen.

Tur och otur brukar jämna ut sig och skall vi vara ärliga hade vi de berömda marginalerna med oss i gruppspelet, så förr eller senare kommer det en match där stolpar, utvisning och byten inte blir till Sveriges fördel. Det var inget fel på Sveriges spel skapade tillräckligt med målchanser.

Framtiden ser hyggligt ljus ut för Sverige, de äldre som skall sluta är redan ersatta och vi kommer inte att märka någon skillnad. Vi får hoppas att våra unga forwards kan ta ytterligare steg och hjälpa ”Foppa” med målskyttet. Fyrbackslinjen duger kan önska någon rivig back som kan fylla på och vara ett hot på kanten. Målvaktsspelet är av internationell toppklass.

Det stora problemet är inre mittfält, de är för långsamma och klena, märks när tempot är högre, mot Ukraina duger de. Det finns några som står på tillväxt, hoppas på raket karriär.

Betyg 1-5 gäller hela turneringen

5 Olsen och Foppa

4 Vigge och Danielsson

3 Isak och Kulusevski

2 Alla övriga ingen nämnd ingen glömd

Nu laddar vi för VM kval, ett hungrigt föryngrat Sverige tar nya kliv.⚽️👍😀



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar