söndag 3 januari 2021

FINSK SISU

 Förväntningarna på juniorkronorna. var inte speciellt stora inför årets VM. I gruppspelet gjorde laget ungefär vad man kunde förvänta sig. Bra målvakter och backar skulle vara vår trygghet, det var ok i gruppspelet men inte lysande. När det var dags för kvartsfinal mot ärkerivalen Finland trodde nog alla att de så kallade stjärnorna skulle kliva fram.

Det började bra med två konstmål av de enda forwards, Raymond och Söderblom, som var lite extra och kunde skapa någonting. Allt var frid och fröjd efter första perioden sedan blev vi överkörda av ett aggressivt och spelskickligt Finland och våra backar blev lurade med jämna mellanrum. Det är surt att förlora i sista minuten, men segern var rättvis.

Vi kan tycka att våra backar skulle ha varit bättre för där finns det potential, men det stora problemet för svensk hockey är CF. Vi utbildar energispelare som far överallt och ingenstans, det ser likadant ut i SHL Den taktiska förmågan och spelförståelse är en bristvara, det är den moderna ishockeyn som dominerar. Därför är det en fröjd att se den finska CF Lundell som är en spelare som tänker ishockey.👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar