onsdag 28 augusti 2024

MALMÖ FF VAR CHANSLÖSA

 Det är svårt att försöka förklara bort 0-4 mot Sparta Prag men Thelin tyckte att enda skillnaden var att motståndarna tog till vara på sina målchanser. Malmö hade en målchans straffsparken, Sparta hade fyra plus straffen. Sparta var bättre i allt, taktik, teknik och snabbhet. När tränare Rydström skulle analysera matchen började han prata om svensk fotboll istället för sitt eget lag. Vi måste springa mer och lära oss att skydda bollen sade han plus en massa andra bortförklaringar. Är det inte tränarens uppgift att träna på de detaljerna? Att ett lag med Malmös resurser får ut så lite av sitt material är beklämmande.

Det här säger allt om Allsvenskan och svensk fotboll, utvecklingen har stått still. Tur att publiken inte har tröttnat. Malmö FF tror att de är duktiga för att de är svenska mästare, men det räcker inte internationellt.

Hoppas de lär sig att springa till nästa match😂

söndag 11 augusti 2024

SVENSKA FRAMGÅNGAR I OS

 Det blev ett lyckat OS för Sverige så det blir ett tufft jobb att fördela priserna på idrottsgalan. Trots att Mondo och Sara var favoriter gör de fantastiska prestationer, världsrekord och två guld. Volleyboll grabbarna höll för trycket trots sin ungdom och krossade tyskarna i finalen. Ingen hade räknat med medaljer i bordtennis nu utmanade Truls och grabbarna kinesiska muren och tog två silver. Övriga medaljörer gjorde också fantastiska prestationer, men kanske inte är med i bragddiskussionen.

Vad är en bragd? Alltid svårt att jämföra olika idrotter, för mig är det när något oväntat händer i en bred idrott. Därför lägger jag min röst på bordtennis laget, med Truls som en bubblare.

Friidrott är det stora under OS, stenhård konkurrens i varje gren. Vi hade inte hoppas på en massa medaljer men lite bättre prestationer på många håll och kanter. Det hade kunnat bli fler medaljer om handbollen, både damer och herrar, varit lite taktiskt smartare i semifinalerna. Publikmässigt har OS varit en succé fantastisk stämmning på alla arenor.

🥇🥈🥉GRATTIS TILL ALLA FANTASTISKA PRESTATIONER

fredag 2 augusti 2024

BRAGDGULDET ÄR KLART

 Oavsett hur det går i finalen skall TRULS ha priset. Att göra sensation en gång kan många göra, men att bara fortsätta och radera ut den ena stjärnan efter den andra är en bragd. När han slog värds ettan i andra omgången trodde nog de flesta att det skulle komma en reaktion, men Truls ville ha mera.

Det sköna med Truls är att han också bjuder på en fantastisk underhållning, det är dueller som påminner om den gamla goda tiden med Wallner, Äpplet och Persson. Apropå kapten Persson får han nog ta 14 dagars semester efter OS, han ser ut att få en hjärtattack vilken sekund som helst där han sitter på sin stol.

Sveriges handbolls herrar hade en ödesmatch mot Croatien utan kapten Gottfridsson som tog en idiotisk utvisning mot Slovenien. Då visade laget att de inte står och faller med sin kapten, det kanske är så att han tar för stor plats. Det är dags att han blir lite ödmjukare i sitt spel.

Längtar redan till söndag 14.30👍🥇