söndag 9 juni 2024

VART ÄR VI PÅ VÄG?

 Det man kan konstatera efter fyra träningslandskamper i fotboll är att laget står och stampar på samma ställe. Fotbollsmatcher avgörs inom straffområdena och där är vi inte bra, varken offensivt eller defensivt. Jag förstår inte skillnaden mellan det nya moderna och det gamla, när motståndarna har bollen gäller det att försvara sig och när vi har bollen försöka skapa målchanser genom rörlighet och bra passningsspel. Problemet idag är att vi har ett mittfält och även forwards som inte kan markera en lyktstolpe, det blir stora hål och inte alltid så lätt för backlinjen.

Vi kan trilla boll hur mycket  som helst mot ett samlat försvar, det leder ingenstans. När vi tappar bollen blir det livsfarligt, se Serbien matchen. Det pratas om alla unga stjärnor som kommer att föra Sverige mot toppen, de är inga lagspelare, gnäller när de inte får spela och är inte beredda att göra skitjobbet, de flesta vill ha en fri roll och trippa omkring och se lite eleganta ut.Var finns spelartyper som Hysén, Mellberg, Schwartz, Thern mfl. riktiga ledare som var beredda att offra huvudet för en framgång. Den typen av spelare har varit vårt adelsmärke. Måste vara fel på utbildningen när dessa spelartyper lyser med sin frånvaro.

Det måste bli ett slut på att anpassa spelet efter vad spelarna tycker är roligt, elitidrott går ut på att vinna sedan får det se ut hur som helst.

DAGS ATT GÖRA DET BÄSTA AV DET MATERIAL SOM FINNS OCH SLUTA DRÖMMA!!!👊🏻⚽️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar