fredag 21 juni 2024

ENGLAND SAKNAR ÖDMJUKHET

 Fotbolls EM är en publik succé, stämningen på arenorna är magisk. Det bjuds också på bra fotboll där de så kallade blåbärslagen inte har någon respekt för de mer etablerade lagen. De tippade favoriterna har hittills levt upp till förväntningarna förutom England. Det har varit pinsamt att se alla så kallade stjärnor springa omkring och bara spela för sig själva. När motståndarna har bollen är det inte många som vill göra det tråkiga jobbet. Bellingham är en skicklig spelare men uppträder redan som en diva. Dags för ledarna att prata klarspråk, de representerar England inte sitt eget varumärke.

För att prata om något roligare är det en fröjd att se Spanien spela. Här är det ingen som lufsar omkring, full fart och ett lysande passningsspel. Ungdomarna är inte bara briljanta spelare de underordnar sig också det hårda jobbet. Det var närmare 5-0 än 1-1 mot Italien.

När man har sett alla lag kanske det var tur att vi inte kvalificerade oss för EM😂

GLAD FOTBOLLS MIDSOMMAR ⚽️🍺

söndag 9 juni 2024

VART ÄR VI PÅ VÄG?

 Det man kan konstatera efter fyra träningslandskamper i fotboll är att laget står och stampar på samma ställe. Fotbollsmatcher avgörs inom straffområdena och där är vi inte bra, varken offensivt eller defensivt. Jag förstår inte skillnaden mellan det nya moderna och det gamla, när motståndarna har bollen gäller det att försvara sig och när vi har bollen försöka skapa målchanser genom rörlighet och bra passningsspel. Problemet idag är att vi har ett mittfält och även forwards som inte kan markera en lyktstolpe, det blir stora hål och inte alltid så lätt för backlinjen.

Vi kan trilla boll hur mycket  som helst mot ett samlat försvar, det leder ingenstans. När vi tappar bollen blir det livsfarligt, se Serbien matchen. Det pratas om alla unga stjärnor som kommer att föra Sverige mot toppen, de är inga lagspelare, gnäller när de inte får spela och är inte beredda att göra skitjobbet, de flesta vill ha en fri roll och trippa omkring och se lite eleganta ut.Var finns spelartyper som Hysén, Mellberg, Schwartz, Thern mfl. riktiga ledare som var beredda att offra huvudet för en framgång. Den typen av spelare har varit vårt adelsmärke. Måste vara fel på utbildningen när dessa spelartyper lyser med sin frånvaro.

Det måste bli ett slut på att anpassa spelet efter vad spelarna tycker är roligt, elitidrott går ut på att vinna sedan får det se ut hur som helst.

DAGS ATT GÖRA DET BÄSTA AV DET MATERIAL SOM FINNS OCH SLUTA DRÖMMA!!!👊🏻⚽️


onsdag 5 juni 2024

ETT STEG I RÄTT RIKTNING ELLER?

 Sverige håller på och spelar in ett nytt system i fotbollslandslaget, det skall bli modern fotboll vad nu det är. Laget har en massa vänskapsmatcher på sig tills det blir riktiga tävlingsmatcher. I matchen mot Danmark broderade Sverige riktigt snyggt stundals och skapade några vassa målchanser. Fick vi några nya svar? Att Isak och Kulusevski är bra när de är i form är inget nytt, jag hittade en ny interessant spelare Eliasson på kanten har speed och teknik, annars var det som vanligt. Mittfältet är obefintligt och backlinjen är fortfarande för svajig.

Att Danmark är en svår motståndare vet vi men de var inte beredda att offra något i närkampsspelet, snart är det dags för EM, tveksamt om det var en riktig värdemätare. Vi får vänta och se tills det blir tävlingsmatcher om vi har ett nytt spännande svenskt landslag som kan spela EM och VM.

Hoppas ledarna kan trolla fram några mittfältare av internationellt snitt ⚽️😂