fredag 24 maj 2024

SVERIGE TIL SEMIFINAL

 Finland kom till detta VM med ett ganska mediokert lag som också visade sig i gruppspelet där de höll på att missa fjärde platsen. Sverige däremot har med sitt starka lag var obesegrade inför kvarten. Alla  var överens om att Sverige skulle köra över Finland i kvarten. Nu är inte NHL på visitkortet likhetstecken med att spelaren är mycket bättre än andra spelare. Många svenska forwards har en undanskymd roll i sina respektive lag. Det är backarna som är ryggraden i det här laget.

Matchen blev som väntat, Sverige hade pucken och Finland försvarade sig, men det är alltid svårt att vaska fram heta målchanser när man ligger och snurrar i anfallszon. Trots att Sverige får in pucken till slut blir det en rysare med sudden avgörande. Sverige vinner rättvist och nu väntar Tjeckien där intensiteten och atmosfären blir helt annorlunda. Det blir målsnålt 1-1 och sudden vem vinner???

I den andra semin spelar helt programenligt Canada mot Schweiz. Tror inte Canada missar den här chansen att spela final. 3-1

Är det inte dags att flytta på Kempe som inte har gjort någon glad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar