fredag 22 mars 2024

MODERN FOTBOLL

 Äntligen skulle Sverige spela modern fotboll, spelarna var lyriska. Det skulle vara snabbt och offensivt. 4-4-2 i papperskorgen nu gäller 4-2-3-1 men det var samma spelare på planen. Alla experter var lyriska hokus pokus så var helt plötsligt alla spelare bättre fotbollsspelare.

Det skall påpekas att Portugal är ett av Europas bästa fotbollslag, men det är i stort sett omöjligt att släppa in 5 mål om det finns någon form av organisation. Den här matchen visade inget nytt, ett långsamt mittfält som inte vinner en kamp, vilsen fyrbackslinje, Isak dribblar tills han stupar. Det är klart att Sverige vill spela som Portugal, men tyvärr har vi inga spelare av den klassen.

Självklart måste laget få fler chanser att visa upp sig så mot sämre nationer kan det nog gå bra. Om vi är nöjda med att spela rolig fotboll och inte anpassa materialet till spelsätt kommer svensk fotboll fortsätta famla i ett mörker.

Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå att laget måste dölja sina brister på ett bättre sätt. Det värsta är att det inte finns några bättre spelare att spela med. Det är så här det ser ut.😪⚽️

Det luktar Erik Hamren 😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar