tisdag 3 januari 2023

FINLAND I CHOCK

 Småkronorna har egentligen inte gjort någon bra match under hela turneringen, jag räknar inte Österrike, ändå spelar laget semifinal. Idrott är inte alltid logiskt och speciellt ishockey där räcker det med en suverän målvakt och någon individuell prestation. Svenska laget har varken varit bra offensivt eller defensivt.

Det är alldeles för många spelare som spelar för svårt och överskattar sin förmåga, därför var det positivt att några av de största syndarna blev bänkade. Nu är hedern räddad och laget kan spela utan press. Med turneringens bästa målvakt har laget alltid chansen.

Många tycker att det är viktigt att Sverige tar medalj i junior VM och att det skulle vara en värdemätare på svensk utbildning av hockeyspelare. Naturligtvis roligt om det blir medalj, men det är först senare när spelarna blivit seniorer man kan se om utbildningen varit bra. Vi måste förstå att spelare utvecklas olika. Det är bättre för svensk ishockey att vi får fram 100 bra spelare än tre som dominerar i junior VM.🥅😇

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar