måndag 19 augusti 2019

PLÅNBOKEN BESTÄMMER

Sverige är och har varit ett fantastiskt idrotts land. Det är inte bara i enstaka sporter vi håller internationell toppklass, det är bredden som är imponerande. Alla dessa framgångar beror på att det en gång i tiden i stort sett var gratis att idrotta i Sverige, plus alla fantastiska ledare som offrade sin fritid för ungdomarna.

Fortfarande finns det sporter som inte kräver en stor plånbok. När man läser om andra sporter typ ishockey blir man mörkrädd. Det finns föräldrar som lägger ut 40-50 tusen kronor för att deras barn skall spela ishockey. Det är medlemsavgifter, träningsläger, utrustning, lön till tränare, cuper, bensin, ledighet från jobbet m.m.
Ishockey har blivit en sport där föräldrarna måste ha en bra inkomst, två bilar och ett arbete där man kan smita ifrån för att kunna skjutsa. Det här är ingen sport för en ensamstående mamma med två hockeyintresserade barn.

Det är ingen överraskning att många klubbar har svårt att få ihop lag i olika åldersgrupper. Ishockey är för komplicerat och dyrt. Den här utvecklingen är oroväckande och görs ingenting kommer bredden att tunnas ut ännu mer. 🥅🏒👊🏻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar