fredag 21 oktober 2016

SHL PROBLEM

Det skrivs inte om spelet utan det som ventileras är publikkris och en massa avstängningar av olika anledningar. En anledning kan vara att spelet inte är mycket att skriva om. Är det inte en grå massa oavsett vilka matcher man tittar på?

Det kan vara så enkelt att supportrarna har förstått att 70 procent av de som spelar i SHL egentligen hör hemma i en lägre division. I och med att så många svenska spelare är i NHL, farmarligor och i Europa måste lagen fylla på med spelare som egentligen inte är mogna för SHL. Dessutom får vi inte de bästa finländska spelarna de är i KHL. Många transatlanter är bara här för ett äventyr, det finns undantag.
Kvalité är inte det enda som lockar publiken, rivalitet(derbyn) är oftast lika med full hall. Brynäs- Leksand, Rögle- Malmö, HV71-Växjö, FBK-Örebro osv. Det är derbyna som fotbollen lever på.
Vi kan inte räkna med att kvalitén kommer att bli bättre de närmaste åren, tvärtom. Mitt råd är att bilda derbygrupper där lagen möter varandra flera gånger. Ett annat drastiskt förslag är att minska antalet lag, men det kanske inte har någon betydelse?

Det andra problemet är alla avstängningar, framförallt alla knätacklingar. Beror naturligtvis på att många spelare inte hinner med och saknar tajming. De är helt enkelt för dåliga för den här nivån. Dessa spelare drar också på sig en massa hakningar av samma anledning.

Det är tidigt på säsongen vi får hoppas att både publik och kvalité blir bättre när snön faller.

En bok som jag finner läsvärd är Björnstad skriven av Fredrik Backman, jag som är från bruket känner igen mig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar