söndag 7 februari 2016

SERIEFINAL

Förväntningarna var stora inför matchen mellan SAIK och VF. Till stor del tillfredsställde lagen alla hockeyälskare med intensitet och kamp om varje decimeter. Det blev en riktig hockeymatch där spelarna var tvungna att fatta snabba beslut med pucken och klara av fysiskt spel.

VF spelade bäst men hade svårt att få till de riktigt heta målchanserna och så slarvade de några gånger och ett effektivt SAIK slog till direkt. 4-1 till SAIK speglade inte matchbilden men bra målvaktsspel och effektivitet är viktiga ingredienser.

VF har allt som krävs för att bli mästare, om inte målvakterna får stora darren. Box och pp är av högsta kvalité, backarna är skickliga att leverera passningar och bland forwards finns det både målskyttar och grovarbetare. En del backar kan bli små när det blir mycket kamp, gäller att istiden för Fälth blir mindre när det är dags för slutspel. Förstår att han inte får förlängt.

Jag spanade lite extra på landslagsspelarna i SAIK, en del blev avslöjade när det blir sådana här tuffa och täta matcher. Zackrisson och Heed hade problem med tempot och klarade inte av kampspelet. Den hyllade Norman hade inte heller någon bra dag men normalt räcker hans speed i den här typen av matcher. I stället var det grovarbetarna och de mindre namnkunniga som drog lasset. Trots att truppen inte är lika imponerande som tidigare år vinner man troligtvis serien. Det som imponerar med årets upplaga är det jobb som varje spelare lägger ned, de nöter ned motståndet. Det finns andra lag som har lika mycket talang men spelar inte lika uppoffrande. Självklart är SAIK med och slåss om guldet, men jag tror att det finns fler lag som kan utmana både VF och SAIK.

NU VÄNTAR VI PÅ SLUTSPELET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar