torsdag 19 februari 2015

NÄR IDROTT ÄR SOM BÄST

Äntligen är det slut på den långa transportsträckan, jag vet att alla matcher är betydelsefulla när man summerar tabellen. Det är ändå de sista matcherna i SHL och Hockeyallsvenskan som berör och får adrenalinet att strömma lite extra. Oavsett om det är en kamp att överleva eller slåss om en plats i finrummet är det den här typen av cupmatcher som engagerar fans och journalister.

Det är intressant att följa alla experter som försöker analysera hur det skall gå och varför. Den ena förklaringen efter den andra varierar från omgång till omgång. Så här kan det låta; Laget är för dåligt tränat, spelsystemet passar inte laget, det finns inga vinnarskallar, truppen felbalanserad, skador på nyckelspelare, pallar inte trycket osv. Det är väldigt svårt att göra en analys om man inte är nära laget och kan följa det dagliga arbetet.

Oftast är det bara att konstatera pucken tog i stolpen och förlusten var ett faktum. För djupa analyser i det här skedet på säsongen kan göra mer skada än nytta. Förhoppningsvis vet alla spelare hur laget skall försvara och anfalla och rollerna är kristallklara. Efter att sett matcherna Malmö- Rögle och Karlskrona- Västerås, båda slutade 2-1, förstår man hur lite det skiljer mellan himmel och helvete.

Den här dramatiken kommer inte tillbaka, passa på och njut, för från och med nästa säsong är SHL i stort sett stängd. Jag är övertygad om att de flesta kommer att längta efter Kvalserien. Det är inte alltid kvalité som är avgörande, nostalgi och rivaliteteten mellan lagen betyder mer se på alla derbyn i ishockey och fotboll. Det kanske är någonting att tänka på?

I dag börjar ett annat drama, skid VM i Falun. Efter att sett programmen om förberedelserna inför mästerskapet hoppas jag att varje individ får ut sitt max. Här kan vi prata om vältränade idrottsmän och kvinnor. Jag orkar inte se Norge dominera, kom igen Sverige och övriga skidnationer!! Stina Nilsson visar vägen i dagens sprint och Teodor Pettersson får ett anfall och hittar helt plötsligt formen. Sedan rider vi på dagens framgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar